Alva og julegavedrysset!

Vi er så glade for at vi får samarbeide med Frelsesarmeen i Moss, om å samle inn gaver til barn og unge i byen vår. Har du lyst til å bidra?

Legg til i kalender
Når
24. november til 24. desember
Hvor
Mosseporten

- "Oi, så hyggelig da. Det aller fineste med julen er å gi gaver til andre, sier Klaus og smiler. Alva ser forundret på han.".......

Alva og julegavedrysset.
Alva
Pakker
Hjelp oss å fylle treet med julekuler.
Juelkule

Alva og julegavedrysset!

Alva gleder seg til jul og har skrevet en lang ønskeliste. I år SKAL hun få alt hun ønsker seg, for i år har hun vært snill hele tiden. Eller nesten da. Det kan umulig telle athun ikke alltid er snill med lillebror. Hun ønsket seg tross alt en hamster og ikke en irriterende lillebror til jul for fem år siden. I dag skal hun og pappa handle julegave til mamma på Mosseporten, men Alva har en plan om å vise pappa alt hun selv ønsker seg til jul. Hun pakker seg inn i med skjerf og lue før hun går ut i kulden. Ute er det mørkt, men gatelyktene lyser opp veien til bussholdeplassen hvor hun skal møte pappa.

På vei ned bakken bak huset sitt ser Alva en mørk skygge som kommer i stor fart mot henne. Hun stopper og kjenner hjertet slå litt fortere. Skyggen kommer nærmere og først når den er rett foran henne ser hun at det er en hund som kommer løpende.

Da den ser Alva bråstopper den og puster med tunga hengende ut av munnen. - Hei, sier Alva og strekker ut hånden sin mot hunden. Alva klapper den og ser segrundt etter eieren. Har den stukket av? Hun sjekker båndet for å se om det står et telefonnummer der. Ingenting. Hun snur seg og ser opp veien der hun kom fra og i det hun snur seg igjen står det en mann foran henne. Alva skvetter så hun nesten hopper bakover.

- Ho, ho, skremte jeg deg? Sier mannen. Han er stor. Mye høyere enn pappa og med masse hvitt skjegg. Han har stor mage og har på seg rød genser, brun frakk, sorte støvler og en bitteliten rød lue som bare dekker toppen av hodet hans. Han smiler.

- Jeg er ikke farlig, sier han og ler. Rufus her stakk av fra meg. Jeg ser at dere har hilst. Han er egentlig en snill og veloppdragen hund.

- Mmm, kommer det tynt fra Alva. Hvem er det han ligner på, tenker hun. - Jeg heter Klaus, hva heter du da? spør han.

- Alva, sier Alva.

- Alva, ja, det var et fint navn. Hvor er du på vei da, Alva?

Rufus dytter snuten sin inn i hånden hennes og håperhun skal klappe han mer. Alva elsker hunder ogsetter seg ned og klør han bak øret.

- Jeg skal møte pappa og handle julegave til mamma på Mosseporten.

- Oi, så hyggelig da. Det aller fineste med julen er å gi gaver til andre, sier Klaus og smiler. Alva ser forundret på han.

- Jeg liker best å få gaver, jeg. Liker ikke du å få masse gaver?

Klaus ser ned på Alva og smiler.

- Jeg får ingen gaver lenger, jeg. Men så har jeg alt jeg trenger også. Hver jul pleier jeg å gi gaver til noen jeg ikke kjenner, som kanskje heller ikke får gaver til jul. Tenk så glad de blir når det plutselig ligger en pakkeunder treet, som de ikke hadde forventet å få. Det er jul for meg, å gjøre andre glad.

Alva ser forundret på Klaus. Hun har aldri tenkt på at det kanskje er noen som ikke får gaver til jul. Hvordan hadde det vært?

Alva tenker på den lange ønskelisten hun har i lommen. Og på alt hun har på rommet sitt av leker, klær, bamser, spill og rot, som hun nesten ikke bruker lenger.

- Nå så du tankefull ut, Alva, sier Klaus

- Jeg så for meg hvordan julaften hadde vært uten en eneste gave til meg.

- Julen er så mye mer enn gaver, men hvis alle andre fikk gaver og kom på skolen og fortalte om alt de har fått, så hadde det kanskje gjort litt vondt å være den ene som ikke fikk noen ting?

- Ja, sier Alva og ser ned. - Jeg er helt sikker på at du får mange fine gaver til jul, men hvis du vil glede en du ikke kjenner, så kan du jo det.

- Kan jeg? Hvordan da?

- Vel, du skal jo til Mosseporten nå. Der kan du plukke et gaveønske fra juletreet, kjøpe gaven og levere den til Mester Grønn. Så får du en fin julekule du kan henge påtreet. Målet er å bytte alle gaveønsker med julekuler før juleaften. Tenk så mange som blir glad på julaften da.

Alva ser opp på Klaus og smiler. - Det vil jeg gjøre!

- Ho, ho, så fint. Da blir det en fin jul for flere i år, Alva.

- Nå må jeg løpe og møte pappa. Hyggelig å prate med deg og god jul. - Riktig god jul, Alva, sier Klaus og smiler.

Alva løper ned til bussholdeplassen og snur seg for å vinke til Klaus, men da er han borte. Hvor ble det av han?

Merkelig, tenker Alva.

Hun tar hånden i lommen og leter etter ønskelisten. Borte. Har hun mistet den?

Et øyeblikk får hun litt panikk, så smiler hun og puster ut. Hun kan skrive en ny og kort en. Så kan hun heller oppfylle en annens julegaveønske til jul.

Den tanken gjør henne glad og det er da det slår henne. Klaus ligner på julenissen! Den ekte julenissen.

Han MÅ være julenissen. Dette blir den beste julen noensinne tenker Alva, før hun kaster seg om halsen på pappa

SLIK KAN DU BIDRA:

  • 1. Ta en lapp med noens gaveønske ned fra treet.
  • 2. Kjøp gaven, fest lappen og lever den hos Mester Grønn.
  • 3. Få en julekule hos Mester Grønn, skriv på en hilsen
  • og heng kulen på juletreet.

Målet er at alle gavelappene er byttet ut med julekuler 24.12

La oss sammen bidra til at flere barn i Moss, får en fin jul!