Gavetips til konfirmasjon til nevø eller niese

To hender som pakker inn en gave
dittgavekort som ligger på en gave med blomstrer i bakgrunnen

På jakt etter konfirmasjonsgave til nevø eller niese? Her finner du forslag til gaver som er supre å få fra tante eller onkel til konfirmanten.

Turutstyr

Er konfirmanten glad i å være ute i naturen, er turutstyr midt i blinken å gi som konfirmasjonsgave. Et tips er å sette sammen et lite tursett hvor du tar utgangspunkt i en termos, et sitteunderlag og et stormkjøkken. Legg det i en fin gaveeske og fyll opp med turmat, fyrstikker og andre nødvendigheter man kan få bruk for på tur.

Dette kan du også gjøre med for eksempel hudpleieprodukter eller kjøkkenutstyr.

Til konfirmanten flytter hjemmefra

Det er ikke mange år til ungdommen skal flytte hjemmefra, så hvorfor ikke hjelpe onkel- eller tantebarnet ditt på veien? Kombiner gjerne nyttig kjøkkenutstyr, for eksempel en grytekjele, med en praktisk kokebok.

Kanskje har du noen nyttige oppskrifter på lur eller en hemmelig familieoppskrift du vil dele? Skriv det ned i en fin notatbok, så kan konfirmanten selv fylle inn oppskrifter etter hvert som han eller hun blir flinkere på kjøkkenet.

Gavekort istedenfor kontanter

Det er ingen hemmelighet at mange konfirmanter ønsker seg kontanter, men det kan fort bli kjedelig å gi en konvolutt med penger på den store dagen.

Har du lyst til å gjøre gaven litt mer personlig, kan du gi et gavekort med eget design på. Kanskje har du et koselig bilde av deg og din nevøen eller niesen som du kan bruke? Bestill på dittgavekort.no eller kom inn senteret for å kjøpe gavekortet.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

Jente som setter inn polaroidbilder i et album
Flere ungdommer som hører på musikk gjennom øretelefoner

Fotoalbum

Hva er vel koseligere enn å gi bort et fotoalbum du har laget selv? Sett deg ned med bilder, penn og papir, og lag et album både du og konfirmanten kan ha glede av i mange år fremover. Ikke vær redd for å spørre resten av familien om de har lyst til å bidra med bilder, men husk å la det bli igjen noen sider, så kan konfirmanten selv fylle inn det han eller hun vil.

Smykker

Er det en ting som er sikkert, så er det at konfirmantene får nok slipsnåler og hjertesmykker på konfirmasjonsdagen. Hva med å tenke litt utenfor boksen og heller gi bort en klokke eller et armbånd? Til henne kan du velge et armbånd med et enkelt anheng. Jo enklere smykket er, jo lettere blir det å kombinere med andre smykker.

Til han kan du kjøpe en klokke med en reim i rustfritt stål, eller så kan du gå for en klokke med svart eller brun skinnreim. Vil du gjøre gaven litt mer personlig, kan du gravere inn navnet til nevøen din, samt dato for konfirmasjonsdagen, på baksiden av klokken.

Til musikkelskeren

Er det en ting vi vet, så er det at unge elsker musikk og god lyd! De sier derfor ikke nei takk til et par trådløse hodetelefoner. Vil du at gaven skal skille seg litt ut, kan du legge ved et abonnement på en strømmetjeneste. Da kan konfirmanten strømme så mye musikk han eller hun bare orker.

Et annet alternativ er å kjøpe konsertbilletter til deg og konfirmanten, så kan dere skape hyggelige minner sammen.