Skravlekopp

Smaker best når den deles med andre.

En av fem i det lille landet vårt er ensomme eller ønsker mer kontakt med andre mennesker. Det må vi gjøre noe med.

Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, kantiner og gode møteplasser. Midt på den grønne koppen står det Skravlekopp med hvit skrift. Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den. Om du trenger litt skravling, eller tilbyr litt skravling, er uvesentlig.


Kanskje kan du prate med noen du aldri har pratet med før, kanskje kan du lære bort noe du er god på, kanskje får du vite noe du ikke visste, kanskje kan dere møtes igjen, kanskje ikke.

Det viser seg at vi her oppe i nord er litt sjenerte og ofte redde for å forstyrre andre. Vi trenger et lite signal på at vi er tilgjengelige og at det er lov til å slå av en liten prat. Skravlekopp kan være det signalet.


Skravlekopp er noe mange, om ikke alle, kan være med på. Når kommuner, bydeler, kaféer, kantiner og mannen og kvinnen i gata går sammen om noe, kan vi nå så innmari langt.


Du kan være det lille mennskemøtet noen trenger i dag.

Skravlekopp er som kjærligheten. Den smaker best når den deles med andre.


Skravlekopp er et prosjekt under Mappeløs AS Mappeløs er et ideelt foretak som jobber med bevisstgjøring, inkludering og holdningsendring i samfunnet. www.mappeløs.no


Historien bak

Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke Knutson, som fikk idéen da hun i 2017 hørte et innlegg om ensomhet. Konseptet er utviklet i samarbeid med Bærum kommune.

"Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun satte lys på et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss. Det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn."

Vi ønsker deg varmt velkommen til våre Skravlekopp kafeer: Jordbærpikene og Råde Bakeri

Dame prater med mann over en kopp med kaffe