Slik styler du julens antrekk

Smilende dame i rød, stor genser og hvitt tyllskjørt som sitter og smiler foran et juletre
Tre scrunchies i sølv- og blåtoner

Juleselskap med familien eller fest med venner, julen byr på mange festligheter som krever sitt antrekk. Her får du tips til styling for ulike anledninger!

Tre stiler du kan style opp og ned

Det melder seg hver eneste jul; spørsmålet om hva i alle dager du skal ha på deg på julebordet, julaften, juleselskapet, nyttårsaften og alskens festlige sammenkomster som står i kø i årets siste måned.

Som om det ikke er vanskelig nok å klekke ut ett perfekt juleantrekk, skorter det fort på både alternativene og kreativiteten når du skal pynte deg for tredje gang på én uke.

For at du skal slippe å tilbringe unødvendig mye tid foran klesskapet, har vi samlet noen tips til hvordan du kan style julens festantrekk med utgangspunkt i tre stiler.

Komfortabel eleganse

Oversized mote i behagelige stoffer passer godt til familieselskaper hvor du ønsker en fin og avslappet stil. Velg en fin strikkekjole og style den med et belte i livet, øredobber, et langt kjede og flate pensko.

Vil du pynte deg litt ekstra, er det stilig med en strikkegenser til et tyllskjørt, flate pensko og enkle smykker.

Hold sminken frisk og naturlig og velg en dus farge på leppestiften. Bruk en scrunchie som strikk i håret eller velg en hårbøyle, den kan brukes til både langt og kortere hår.

Rød hårbøyle i stoff som ligger på tregulv
Kombinasjon av to bilder: Ulike hårspenner øverst og leppestiftfarge nederst
Dame med oppsatt hår, svart skjørt og svart oversized blazer
Ene siden av kroppen til en dame i røde klær

Stilig med blazer

Blazer er i vinden og den skal gjerne være litt stor. Style den med dressbukser, en blondetopp og pumps for en kul feststil. Bruk enkle kjeder med små anheng, gjerne flere og i ulike lengder, sammen med flere smale armbånd. Hold sminken naturlig, men med masse glød i huden og litt farge på leppene. Håret kan være rufsete og løst for avslappet og kul look.

En oversized blazer går også godt sammen med et plisséskjørt eller omslagskjole, hvis du ønsker en mer klassisk og feminin stil. Du finner flere varianter av store hårspenner som du kan bruke i håret og her kan du godt klinke til med litt farge på leppene.

Skal du på fest, kan du går for pumps. Er det familieselskap du er på vei til, kan du gå for flate herresko med litt tykk såle.

Blanke stoffer

Du vil skinne på festen og da er det bare å gå for kjolen som glitrer. Velg en kjole med en blank kvalitet på stoffet, som sateng, eller med paljetter. Style med store øredobber og pumps.

Sminken kan gjerne være mer dramatisk, men velg om du ønsker å ha fokus på øyne eller lepper. Vil du legge mest vekt på øyne, kan du gå for sotete øyne. Er det leppene du vil vise frem, kan du velge en knallrød leppestift.

Sett opp håret i en knute i nakken for en elegant look, eller ha det løst for en litt mer avslappet stil.

Ryggen til dame i rød kjole og oppsatt hår som går ned en dekorativ trapp
Dame sitter på huk i nude-kjole med sølvglitter og sorte pumps
Klær henger fra kleshengere

Husk komfortabelt undertøy

Når du skal velge antrekk til julens mange begivenheter, er det viktig å velge noe du føler deg vel i. Det hjelper imidlertid lite å ha en behagelig kjole dersom undertøyet sitter feil. Sørg derfor for at du har et behagelig, men fint undertøysett tilgjengelig. Gå gjerne for et blondesett i en nøytral farge som hvitt, sort eller beige. En sømløs variant kan være å foretrekke.

Dersom du ønsker litt ekstra hjelp under kjolen, kan du teste ut det som kalles shaping-undertøy. Shaping-undertøy finnes i flere ulike varianter, så spør gjerne en ekspert om hjelp til å finne riktig variant til din kropp.

Tips! Mange strømpebukser har også shaping-effekt, så her kan du slå to fluer i en smekk.

Velg hæler du kan gå i

I løpet av julen kan det bli mange og lange kvelder. Da er det viktig med gode sko. Et tips er å gå med skoene hjemme i forkant av festen – slik at du får kjent om skoen sitter godt eller ikke.

Det kan friste med lakk og slangeskinn når du går i butikkene, men husk at disse ofte er stivere i materialet og kan derfor være mindre behagelige på foten.

Tips! Ha alltid gnagsårplaster med i vesken. Det kan også være lurt å putte en ekstra såle foran i de høye hælene, slik at du får ekstra demping.

Og husk alltid at...

For å spare penger kan det være lurt å investere i basisplagg som lett kan kombineres med ulikt tilbehør, slik at du kan bruke plagget til flere anledninger.

En klassisk svart kjole med sko i dyreprint kan brukes på julebord, men også på nyttårsaften med annet tilbehør. Kanskje til og med på jobb med andre sko og en blazer over.

Det er heller ikke bare kjoler og skjørt som er fine festantrekk. Bukser med høyhælte sko, samt jumpsuits er superlekkert. Hva med å kombinere en vid bukse med lekre pumps og en pyntet bluse? Eller bruk skinnbukser med en lang skjorte og høye partysko.