Lekre desserter til konfirmasjon

Fem sjokolademuffins med rosa topping ved siden av en rosa kake

La deg friste av denne herlig sjokoladekaken med matchende sjokoladecupcakes. Server med litt friske bær og gjestene vil elske det!

Sjokoladecupcakes med marengsglasur

Ingredienser til 24 cupcakes

Sjokoladecupcakes

  • 300 g smør
  • 3 1⁄2 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Marengsglasur

  • 4 stk eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk lime
  • 2 dråpe rød konditorfarge
  • 20 g revet mørk kokesjokolade til pynt

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
  2. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
  3. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge.
  4. Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade.
  5. Server gjerne med friske bær.