Tips til konfirmasjonsgave fra foreldre

Mor og datter sitter ute på benk med solnedgang

Det kan være vanskelig å vite hva man skal kjøpe i konfirmasjonsgave når tenåringen skal konfirmeres. Heldigvis har vi gavetipsene du trenger!

En konfirmasjonsgave kan være alt fra penger til et fint minne konfirmanten kan se tilbake på når han/hun er gammel og grå. Du kan gjerne bruke litt tid til å tenke ut hva du skal gi, og ikke vær redd for å tenke utenfor boksen. Under finner du forslag til ulike konfirmasjonsgaver du kan gi sønnen eller datteren din.

Minner

Et polaroidkamera er kanskje det kuleste du kan gi i konfirmasjonsgave akkurat nå. Det er enkelt å ta med seg rundt, bildet kommer ut med en gang, og det får et kult vintagepreg – akkurat slik ungdommen liker det.

For å gjøre gaven mer personlig kan du gi et fotoalbum ved siden av. Fyll de første sidene med bilder fra konfirmanten var liten og la han/hun fylle inn resten. Du kan også skrive en koselig tekst konfirmanten kan se tilbake på.

Opplevelser

Har konfirmanten alltid ønsket seg en tur til Paris, eller kanskje er det konsertbilletter som står øverst på ønskelista? Bestill en billett til deg også, så blir det noe koselig dere kan gjøre sammen.

En opplevelse trenger imidlertid ikke å koste mye penger. Hva med å gi poden en fjelltur med hele familien eller en natt i telt der dere griller bål og ser på stjernene? Det viktigste er å skape minner sammen.

For å gjøre gaven mer spennende å gi bort, kan du pakke inn ulike hint som forteller hva dere skal. Har du bestilt en tur til Paris kan du for eksempel pakke inn en stripete genser og nøkkelring av Eiffeltårnet.

Smykker

Det er sjelden man ser en konfirmasjon uten smykker på gavebordet – gjerne i form av hjertesmykker og mansjettknapper. Og selv om det ikke er noe galt i å gi hjertesmykker og mansjettknapper, kan det være morsomt å tenke litt utenfor boksen.

Bokstavsmykker er både fint og moderne, og er en perfekt gave dersom du har en datter. Kjøper du forbokstavene til både deg og konfirmanten vil det også være en hyggelig påminnelse om at du alltid vil være der for henne.

Dersom du har en sønn kan du kjøpe en stilren klokke som kan brukes både til hverdag og fest. Gjør gaven ekstra spesiell ved å gravere inn navn og fødselsdato til konfirmanten. På den måten kan han tenke på deg hver gang han tar den på.