Flettefin til skolestart

Tutorial av jente som blir flettet

Flettedilla har kommet for å bli, og det finnes utallige varianter å velge mellom. Vi viser hvordan du lager noen av de fineste flettene til skolestart.

Flettedilla har kommet for å bli, og det finnes utallige mange varianter å velge mellom. Ofte virker den ene mer avansert enn den neste. Heldigvis har vi en hemmelighet: Disse flettene er nemlig ikke så vanskelige å lage som man skulle tro.

Den snille

Slik gjør du

  1. Gre håret slik at det er helt fritt for floker og gre alt bakover uten skill.
  2. Bestem hvor høyt på bakhodet du vil at fletten skal starte, og del av en ca. 1 cm bred passé av håret midt bak på hodet (flette-del 1). Det er her fletten begynner og det er denne hårstripen som vil danne midten av fletten.
  3. Del av en 1 cm bred passé med hår på begge sider av hodet – rett over ørene (flette-del 2 og 3). Nå holder du tre passéer med hår i hånden og kan begynne å flette. Legg venstre del (2) over høyre del (3). Nå har delene med hår byttet plass. Venstre (2) er helt til høyre, høyre (3) er i midten, og midten (1) er forskjøvet til høyre.
  4. Nå kan du flette videre på vanlig måte, men sørg for å tilføre ca 1 cm passé med nytt hår fra hver side. Begge sider (1 og 2) får følge av en stripe hår du henter fra rett bak øret. Når du fletter disse sammen, har delene igjen byttet plass. Hent ”nytt hår” fire ganger (som på bildet her).
  5. Flett resten av lengden i en pen tre-dels-flette og knyt på i et pent silkebånd. PS. Det kan være lurt å bruke en skjult hårstrikk i tillegg, for å være på den sikre siden.